Privathager

Hagen – din første stue!

Du får aldri to muligheter til å gi et førsteinntrykk – og som oftest er hagen det første som møter folk som kommer på besøk til deg. Allikevel er det ingen stor tradisjon her til lands å legge like mye bevissthet i hva man har utenfor husets vegger som innenfor. Mens spisestuen din er noe som kun deles med inviterte, vil hagen din sende signaler til alle som går forbi om hvem du er!

Erfaringer viser at det du investere i en flott hage vil kunne øke markedsverdien på eiendommen med flere ganger det du investerte.  Les mer på DinSide.no »

Vi vil gjerne gi deg en hage du kan være stolt av!

LES MER OM VÅR HAGEDESIGN-PROSESS LENGER NED PÅ SIDEN.

 

Nyetablering av hage

Skal du anlegge ny hage, men trenger den lille ekstra kreative idéen? Vi kan utifra registreringer og analyse av din hage komme med både detaljerte hageplaner eller enklere ide’skisser påhvordan du kan få mest ut av din hage.

Hageplanen kan også suppleres av planteplaner: Rett plante på rett sted, sikre en plantebredde som gir deg spennende opplevelser året rundt, med utgangspunkt i vekstvilkårene akkurat din hage har å by på.

Mindre oppdrag er også aktuelt: Har du eksisterende bed eller skråninger men ingen formening om hva du skal plante, eller problemområder i hagen, der ingenting vil vokse? Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Nyetablering av hage

Fornye hagen

Er hagen din lite koselig å oppholde seg i ? Kjedelig, eller kanskje gjengrodd? Å benytte en landskapsarkitekt for å gjøre noe med dette trenger ikke bli dyrt – dessuten fortjener alle å oppleve den ekstra dimensjonen i hverdagen en vakker og bruksvennlig hage gir!

Nøkkelen til en vellykket fornying av hagen ligger ofte i å vurdere tilstanden til hagens eksisterende vegetasjon.Hvilke planter skranter, hvilke har fremtiden foran seg?  Ved å finne de eksisterende kvalitetene, og tilføre nye kan en grå trist hage ofte med enkle grep gjøres om til familiens stolthet.

Synes du dette høres spennende ut? Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Fornye hagen

Bygge hus på ubebygd tomt

Det som er viktig å huske på når man skal bygge nytt hus, er at hver tomt gir ulike premisser for hvilke hus som kan stå der. Tomten og dens kvaliteter bør være forutsetningene for hvilken hustype du velger og hvor på tomten du lokaliserer huset. Kun på denne måten vil du få realisert den verdien tomten din har fått fra naturens side. Det finnes utallige eksempler på tomter hvor all eksisterende vegetasjon skrelles bort, og hagen bygges fra scratch på en fylling av sprengstein. Det er synd å skulle flytte inn i et nytt, flott hus med en hage som ser ut som et månelandskap, og som vil ta mange år å etablere. Om du tenker hage fra starten av kan Trifolia hjelpe deg med:

— Finne beste plassering av hus i forhold til landskap og soleksponering
— Finne tomtens potensiale og bevare eksisterende vegetasjon utfra det

 

Prosess

Første steg: Befaringen

Etter å ha kontaktet en av landskapsarkitektene, vil du få anledning til å avtale en befaring på tomten. Under denne befaringen handler det om for landskapsarkitekten å danne et bilde av deres ønsker og drømmer for hagen, gjerne diskutere løsninger konkret: hvor bør hagens festplass være, hvordan kan man få mer ut av de skrånende partiene, hvilke materialer kan egne seg på inngangspartiet? Hvordan få til mest mulig innenfor budsjettet deres? Samtidig vil vi søke å få klarhet i hvor dyptgående og detaljert materiale dere ønsker, samt at hagen fotograferes og oppmåles.

Andre steg: Vi gir deg et tilbud på tegninger og beskrivelser

På bakgrunn av befaringen utarbeider landskapsarkitekten et tilbud på en tegnings- og beskrivelsespakke tilpasset hver enkelt kundes behov. Hver hage har sine egne forutsetninger, hver hageeier sine egne visjoner – og kostnaden på et prosjekt vil være avhengig av hvor stort areal det dreier seg om, hvor komplisert terreng- eller grunnforhold man har å forholde seg til, og ikke minst hvilken detaljeringsgrad og prosess du som kunde ønsker å sitte igjen med. Målet er å utforme et produkt og en pris skreddersydd hver enkelt kunde.

Tredje steg: Hageplanen utvikles

Forhåpentligvis sitter nå landskapsarkitekten igjen med et fyldig og nyansert utgangspunkt til å planlegge et formspråk og en palett som skal til for å skape den rette ramme rundt det gode liv, der alle funskjonskrav er ivaretatt og byggebudsjettet er realistisk. Produktet du vil motta er en plantegning av hagen, som beskriver form, volumer, materialbruk, prinsipper for lyssetting, terreng og overordnet vegetasjonsbruk i hagen, ofte også spesifikk planteplan, samt nødvendige illustrasjoner / terrengsnitt og evt. en skriftlig beskrivelse.

Fjerde steg: Hagen skal bygges!

Med disse tegningene skal du som hageeier enten kunne gå igang med dine egne hender, eller kunne kontakte en entreprenør og få tilbud på oppføring av hagen ihenhold til tegningene.  Om det er behov for byggesøknad kan vi bistå hele veien, og ofte innhenter vi også tilbud på byggeprosessen. Det  kan være voldsomt mye å spare, ofte flere hundre tusen kroner, på å kvalitetsikre tilbudene man får fra anleggsgartnere, og her anbefaler vi virkelig at dere involverer oss. Dere vil svært sansynlig tjene inn dette mange ganger.

-Og trenger du veiledning og kvalitetsikring i byggeprosessen, bistår vi med glede! Privathager

 

Noen eksempler på før- og ettersituasjoner:

Til høyre ser dere et område  som tidligere kun ble brukt til oppbevaring. Trifolia foreslo grep som skapte intimitet og lunhet, med en flott liten trapp som egner seg til å sitte i, og som skaper sammenheng mellom terrasse og hage.

 

Hagen og terrassen hadde et relativt åpent preg og gav lite rammer og intim atmosfære. Vi endret litt på overgang mellom terrasse og terreng og vips så ble det straks litt koseligere.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://trifolia.no/cialis.html http://trifolia.no/viagra.html